Νέο Εξοικονομώ με το Κλειδί στο Χέρι από την Openmind!

Δίκτυο σε όλη την Ελλάδα

Έμπιστοι συνεργάτες

20 χρόνια εμπειρίας

1500+ Ευχαριστημένοι πελάτες

Εμπρόθεσμες παραδόσεις έργων

Πάντα δίπλα σας

Το πρόγραμμα Νέο Εξοικονομώ

Νέο Εξοικονομώ με την Openmind

Η Openmind σε συνεργασία με την Eurobank και τις υπόλοιπες τράπεζες σας δίνουν την δυνατότητα με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ να αναβαθμίσετε ενεργειακά το σπίτι σας και να εξοικονομήσετε έως και 75%, με το πρόγραμμα Νέο Εξοικονομώ 2021. Περισσότερα

Τι επιδοτεί το Νέο Εξοικονομώ

Επιλέξιμες παρεμβάσεις του προγράμματος είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου ή η μόνωση της ταράτσας, η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας ή λέβητα pellet, Περισσότερα

Η διαφορά της Openmind

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αν κάνετε την αίτησή σας στην Openmind.
1. Δεν πληρώνετε τίποτα στην Openmind.
Οι υπηρεσίες συμβούλου έργου της Openmind είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για τον ενδιαφερόμενο (πληρώνονται απευθείας από το πρόγραμμα).

Πως μπορώ να ενταχθώ στο πρόγραμμα

Η Openmind, αναλαμβάνει εντελώς δωρεάν όλη την διαδικασία από την τραπεζική προέγκριση μέχρι και την υλοποίηση των παρεμβάσεων «με το κλειδί στο χέρι». Περισσότερα

Επιλέξιμες Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης

Τι λένε οι ιδιοκτήτες για μας

Αναβαθμίστε το σπίτι σας Τώρα!

Κάντε εδώ την αίτησή σας

Εντελώς Δωρεάν!

Το team της Openmind θα εξετάσει και θα αξιολογήσει τα στοιχεία που θα δώσετε και κατόπιν θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Ποιους αφορά το πρόγραμμα Νέο Εξοικονομώ;

To Πρόγραμμα Νέο Εξοικονομώ 2023 είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση και αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών ή πολυκατοικιών. Αξίζει να αναφερθεί ότι αφορά μόνο ακίνητα οικιακής χρήσης και όχι επαγγελματικής, όπως καταστήματα, ενώ το ίδιο φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση και για ένα ακίνητο που είναι η κύρια κατοικία του είτε για ακίνητο του που είναι ενοικιασμένο ως κύρια κατοικία με μέγιστο ποσό παρεμβάσεων τις 28.000€.

2. Ποια ακίνητα αφορά;

Είναι επιλέξιμα όλα τα διαμερίσματα ανεξαρτήτως εμβαδού καθώς και οι μονοκατοικίες και οι πολυκατοικίες παντός τύπου αρκεί η ενεργειακή τους κατηγορία να είναι χαμηλότερη ή ίση της Γ και οι παρεμβάσεις σύμφωνα με τα ΠΕΑ που θα εκδοθούν πριν και μετά την υλοποίησή τους θα πρέπει να οδηγούν στην βελτίωση της κατάταξης κατά 3 τουλάχιστον βαθμίδες.

3. Τι βελτιώσεις περιλαμβάνει σε διαμερίσματα / μονοκατοικίες /πολυκατοικίες;

Επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος είναι αυτές με τις οποίες θα εξασφαλιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τουλάχιστον κατά μία βαθμίδα. Για παράδειγμα από την βαθμίδα Ε που ανήκουν και τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα να ανέβει τουλάχιστον κατά 3 ενεργειακές βαθμίδες.(Οι κατοικίες με ανεπαρκή θερμομόνωση, είναι πολύ ενεργοβόρες και εφόσον δεν έχουν προβεί σε ριζική ανακαίνιση, θα βρίσκονται με μεγάλη πιθανότητα σε κατηγορία μικρότερη ή το πολύ ίσης της Δ. Σε κάθε περίπτωση η ενεργειακή κατηγορία θα προκύψει από την ενεργειακή επιθεώρηση.)Τέτοιες παρεμβάσεις μπορεί να είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης εξωτερικά ή εσωτερικά του κτιρίου ή μόνωση της ταράτσας, η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με νέα, η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης όπως η εγκατάσταση καυστήρα pellet, ξύλου ή βιομάζας ή η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας συνδεδεμένα με το σύστημα θέρμανσης ή ακόμα και η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης όπως τέντες, ρολά και εξώφυλλα  κ.α.

4. Τι χρήματα πρέπει να διαθέσει ο ενδιαφερόμενος και με τι όρους, εφόσον μπει στο πρόγραμμα;

Με το ειδικό πρόγραμμα της Openmind Νέο Εξοικονομώ 2023 «Με το κλειδί στο χέρι» τα μόνα χρήματα τα οποία θα πληρώσει ο ενδιαφερόμενος αφορούν την αμοιβή του ενεργειακού επιθεωρητή και τα οποία θα του επιστραφούν στο ακέραιο με την ολοκλήρωση της διαδικασίας γιατί είναι επιδοτούμενα 100%.Όλα τα υπόλοιπα αφορούν Δωρεάν επιδότηση από το ΕΣΠΑ και άτοκο δάνειο. Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων (μαζί με το ΦΠΑ ) είναι50.000€ ανά ιδιοκτησία και 100.000€ ανά ΑΦΜ στην περίπτωση αίτησης σε παραπάνω από ένα ακίνητο. Ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία που θα ενταχθεί ο ενδιαφερόμενος θα λάβει αντίστοιχο ποσό δωρεάν επιχορήγησης και το υπόλοιπο θα είναι άτοκο δάνειο, η διάρκεια του οποίου μπορεί να είναι 4, 5 ή 6 έτη κατ επιλογήν του ίδιου, και αν θελήσει οποιαδήποτε στιγμή να το προεξοφλήσει δεν έχει καμία επιβάρυνση ενώ μπορεί και να είναι ίδια κεφάλαια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα χρειαστεί να βγάλει χρήματα από την τσέπη του διότι το πρόγραμμα της Openmind εξασφαλίζει ότι οι συμβεβλημένοι με τον όμιλο προμηθευτές δεν θα έχουν καμία οικονομική συναλλαγή με τον ενδιαφερόμενο αλλά θα πληρωθούν απευθείας από το πρόγραμμα. Έτσι απαλλάσσεται τελείως ο ενδιαφερόμενος από την πίεση και απλά τα αναλαμβάνει όλα η Openmind ως επίσημος σύμβουλος του έργου και μάλιστα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Αυτή είναι και η σημαντικότερη παράμετρος του ειδικού προγράμματος της Openmind.

5. Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για να μπει στο πρόγραμμα;

Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη θα πρέπει να έχει ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία (επικαρπία, ψιλή κυριότητα) οποιουδήποτε ποσοστού σε επιλέξιμο ακίνητο.
Όσον αφορά το ακίνητο μπορεί να είναι διαμέρισμα ή μονοκατοικία οποιουδήποτε έτους κατασκευής αρκεί να υφίσταται νόμιμα και να είναι κύρια κατοικία, να μην είναι επαγγελματικής χρήσης και να είναι ενεργειακής κατηγορίας από Γ και κάτω.

7. Τι ποσοστό επιδότησης θα λάβω;

To ποσοστό της δωρεάν επιδότησης που δικαιούστε εξαρτάται από το εισόδημά σας, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο εκκαθαριστικό σας.
Το συνολικό ποσοστό επιδότησης μπορεί να φτάσει max. έως 75%. Εφόσον είστε παντρεμένος/η θα πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

8. Θα πληρώσω αμοιβή για τις υπηρεσίες της Openmind;

ΌXI απολύτως καμία αμοιβή δεν θα πληρώσετε εσείς στην Openmind.

H εταιρία θα αμειφθεί ως επίσημος σύμβουλος του έργου, απ’ ευθείας από το πρόγραμμα. Η αμοιβή συμβούλου ποσού 350€ είναι επιδοτούμενη από το πρόγραμμα και καταβάλλεται απευθείας από την  τράπεζα προς την Openmind. Η ανωτέρω αμοιβή καταβάλλεται μόνο αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις στο ακίνητο, έχει γίνει η 2η ενεργειακή επιθεώρηση και έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη ελεγκτική υπηρεσία του Υπουργείου. (όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της Openmind).

9. Πόσο καθυστερεί η γραφειοκρατία και τι έγγραφα πρέπει να προσκομίσω σε εσάς;

Αν προσπαθήσει κανείς να κάνει όλη τη διαδικασία μόνος του, η εμπειρία έχει δείξει ότι θα χρειαστεί κατά μέσο όρο από 12 έως 24 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ενώ καλείται και να συντονίζει τους προμηθευτές αλλά και συνήθως του ζητείται να καταβάλει πρώτα σε αυτούς το κόστος των παρεμβάσεων ενώ θα περιμένει να πληρωθεί με την ολοκλήρωση του φακέλου για να πάρει κάποια στιγμή τα χρήματά του πίσω. Εμείς επειδή λειτουργούμε ουσιαστικά ως υπηρεσία μίας στάσης ολοκληρώνουμε την διαδικασία το αργότερο σε 5 μήνες από την αρχική αίτηση (βάσει στατιστικών έτους2013) χωρίς να απασχολούμε τον ενδιαφερόμενο και χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στους συμβεβλημένους μας προμηθευτές ενώ αναλαμβάνουμε και την διοικητική επίβλεψη του έργου χωρίς μάλιστα να μας πληρώσει ούτε 1 ευρώ. Όσον αφορά τα δικαιολογητικά θα χρειαστούμε με την αίτηση κάποια έγγραφα που αφορούν την τραπεζική προέγκριση καθώς κα τον τίτλο κτήσης και την άδεια οικοδομής του ακινήτου και κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις που θα του τις δώσουμε έτοιμες απλά για υπογραφή.

Κατεβάστε εδώ τη λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

10. Μπορώ να πληρώσω ο ίδιος τα χρήματα που αντιστοιχούν στο ποσοστό συμμετοχής μου χωρίς να μπλέξω με τράπεζα και δάνειο;

Ναι μπορείτε.

Στο πρόγραμμα Νέο Εξοικονομώ 2023 μπορείτε να επιλέξετε κατά την αίτηση εάν θα χρησιμοποιήσετε τραπεζικό δάνειο ή δικά σας χρήματα ή συνδυασμό αυτών των δύο στο ποσοστό που επιθυμείτε. Εάν επιλέξετε την λήψη τραπεζικού δανείου το ποσοστό επιτοκίου επιδοτείται στο 100% (το δάνειο θα είναι άτοκο). Εάν επιθυμείτε μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να προεξοφλήσετε το δάνειο χωρίς καμία επιβάρυνση.

11. Γιατί να προτιμήσω την Openmind;

Ο όμιλος Openmind έχοντας συσσωρεύσει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην υλοποίηση αλλά και τον έλεγχο επενδυτικών προγραμμάτων σε συνεργασία πάντα με την Eurobank και τις υπόλοιπες τράπεζες, δημιούργησε το πρόγραμμα Νέο Εξοικονομώ 2023 – Με το κλειδί στο χέρι». To Πρόγραμμα αυτό είναι πραγματικά ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών κυριολεκτικά από το Α έως το Ω που σκοπό έχει να απαλλάξει πλήρως τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη από όλη την γραφειοκρατία και τα άγχη. O Όμιλος Openmind έχει θυγατρικές διαφημιστικές συμβουλευτικές, κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρίες, μόνιμα συνεργαζόμενους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και συμβεβλημένους πιστοποιημένους εγκαταστάτες. Με μία αίτηση στην εταιρία ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης θα μπορέσει σε απίστευτα σύντομο χρονικά διάστημα να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στο ακίνητό του χωρίς να βγάλει από την τσέπη του πολύτιμα χρήματα και χωρίς να ασχοληθεί και καθόλου ενώ θα ενημερώνεται άμεσα και υπεύθυνα σε κάθε φάση του έργου από το τμήμα Client Services. Aυτός είναι και ο βασικός λόγος που θα πρέπει κάποιος να εμπιστευθεί την Openmind και στο πρόγραμμα «Νέο Εξοικονομώ 2023».

Δεν βρήκατε την απάντηση;

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα απαντήσουμε στις απορίες σας το συντομότερο.

Αποστολή

Κεντρικά γραφεία Openmind

Για οτιδήποτε έχει να κάνει με την αναβάθμιση του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας επικοινωνήστε μαζί μας.

2610 34 34 94

home@open-mind.gr

Καθημερινά 9:00 - 17:00

Μιαούλη 21 και Ρήγα Φεραίου, Πάτρα

YouTube