Εγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Εγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Για όσες επιλέξιμες κατοικίες δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ΖΝΧ με χρήση ΑΠΕ, είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος για την παροχή ΖΝΧ, εκτός εάν αυτό δεν είναι εφικτό και η σχετική τεκμηρίωση καταγράφεται στο έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας θέρμανση του νερού

Η θέρμανση του νερού αντιστοιχεί περίπου στο 10% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν κάθε χρόνο τα νοικοκυριά της χώρα μας. Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με μελέτη, κατατάσσει τη χρήση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στην τέταρτη σημαντικότερη αιτία δαπάνης ρεύματος στα ελληνικά σπίτια, μετά το μαγείρεμα, τη λειτουργία του ψυγείου και το πλυντήριο ρούχων.

Πλεονεκτήματα χρήσης ηλιακού θερμοσίφωνα

  • Οι σύγχρονοι ηλιακοί θερμοσίφωνες διαθέτουν εξελιγμένη και αξιόπιστη τεχνολογία που τους προσφέρει υψηλή απόδοση αλλά και μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Παράλληλα με την εξελιγμένη τεχνολογία και την παρατεταμένη διάρκεια ζωής, ένα σημαντικό πλεονέκτημα, είναι η εύκολη και γρήγορη εγκατάστασή του.
  • Προσφέρει πλήρη ανεξαρτησία από το δίκτυο ηλεκτροδότησης ή τη χρήση καυσίμου. Μπορεί να κρατήσει ζεστό το νερό ακόμα και σε ημέρες που έχει συννεφιά ή κακοκαιρία, κάνοντας τη ζωή μας τόσο εύκολη.
  • Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θεωρείται ότι έχει την υψηλότερη απόδοση, αφού κατά την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε θερμική, οι απώλειες είναι πολύ μικρές.
  • Τέλος με δεδομένο ότι η  χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση του νερού απελευθερώνει μεγάλα ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα, εάν χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως είναι η ηλιακή, συμβάλουμε  σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μην περιμένετε!!! Τώρα με το επιδοτούμενο πρόγραμμα Νέο Εξοικονομώ 2023 εξασφαλίζετε επιχορήγηση έως 75% του κόστους εξοπλισμού και εργασιών. Ισχύει για όλα τα διαμερίσματα, τις μονοκατοικίες και τις πολυκατοικίες ανεξαρτήτου έτους κατασκευής. Εύκολα και απλά, μόνο με μία αίτηση στην Openmind.

Νεο Εξοικονομω 2021 ηλιακος θερμοσιφωνας